nagy siker

2020.03.28. 13:53

A nyergesi táncosok lenyűgözték a zsűrit és országos döntőbe jutottak

A Diótörő Gyerektánc Egyesület táncosai lenyűgözték a zsűrit a regionális döntőben és az Országos Táncművészeti Fesztivál fővárosi döntőjébe jutottak.

F. K.

Fotó: Endrédi Krisztina

A Diótörő Gyerektánc Egyesület fiataljai jól szerepeltek a közelmúltban a Táncpedagógusok Országos Szövetsége oroszlányi regionális elődöntőjében, amelyen az Országos Táncművészeti Fesztivál fővárosi döntőjébe jutás volt a cél. A zsűri úgy döntött, hogy a csoport minden bemutatott produkciójának ott a helye az immár huszonkilencedik seregszemle záróeseményén.

A gyerekek csapatban egy harmadik, a juniorok egy-egy második és harmadik, az ifjúságiak két harmadik és egy második helyezést értek el. Szólóban Szabó Sára (I.) és Tolnai Gertrúd (III.), duóban az egyaránt második helyen végzett Birkés Réka-Gilán Zsófi, Szabó Sára-Tolnai Gertrúd, Csonka Bítia-Janos­chek Dóra kettős remekelt.

Csontos Mária, művészeti tevékenységével párhuzamosan, immár tíz éve vezet a városban óvodásoknak és iskolásoknak balett-, illetve moderntánc-foglalkozásokat. A csoportokból alakult meg a Diótörő Gyerektánc Egyesület. A fiatalok megismerhetik a mozgás, a tánc izgalmas örömét. Az ifjú táncosok nagyon lelkesek, a szülők közössége nagyon sokat segít a versenyeken, fellépéseken, mint megtudtuk, a színfalak mögött is. A fiataloknak többnyire hatalmas élmény, ha versenyeken táncolhatnak. Ennek lehetőségéhez nagyon fontos szereplője a helyi önkormányzat azon támogatása, amely sokat segít a nevezési díjak, illetve az új fellépő ruhák varratásának kifizetésében.

Az elmúlt esztendőben két koreográfia helyi táncosai élhették át azt az élményt, amelyet a világbajnoki részvétel jelentett. Az idei, március végére tervezett nyitrai selejtező elmaradt.

Színterek

Csontos Mária, a Diótörő Gyerektánc Egyesület vezetője 2001-ben vehette át néptánc-színház táncművész diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán, majd ugyanezen intézményünkben a táncpedagógusi diplomát is. Színpadi sikereinek színtereként tagja volt az Experidance tánctársulatnak, a szintén elismert Szolnoki Szigligeti Színház, továbbá a Nemzeti Színház remek tánckarának is. A klasszikus balett, a modern tánc és a néptánc is közel áll hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában