farsang

2020.02.27. 06:59

A tokodiak a saját Tina Turnerjükkel búcsúztatták a telet

Több százan vettek részt idén is a Tokodi Farsangtemetésen, melyen sajátságos Tina Turnerral mulattak, majd a gyásznép utolsó útjára kísérte Farsang Ferkót.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Nagy érdeklődés övezte az idei rendezvényt. A gyászmenet Bánhidi László polgármester vezetésével vonult fel a látogatók előtt, majd a résztvevők elfoglalták helyüket a színpadon.

– Farsang farka, főleg annak utolsó három napja igencsak vidáman zajlott Tokodon. De hamarosan véget ér a farsang! Húshagyókedden minden leány és asszony a pincéhez siessen, vidám gágogással töltsék meg a völgyet, igyák meg a hordóból az utolsó csöppet – hangzott el, majd elkezdődött a farsangbúcsúztató műsor. Elsőként a Hegyeskő Általános Iskola tanulói léptek fel, őket pedig a Bukott Angyalok követték, akiknek produkciójában még a Macskajaj című film betétdala, a Bubamara is elhangzott.

A Pá-Di-Di Táncegyüttes igazi sztárvendéggel érkezett az idei rendezvényre. A fellépésükhöz sikerült megnyerniük Tina Turnert is, aki világhódító turnéján útba ejtette a Tokodi Nagyvölgyet is. A kreativitásukról híres táncosok, valamint a tizenkétszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő nagy sikert aratott, végül annyira elfáradt, hogy kerekes­székben hagyta el a parkettet.

Utolsóként a Borvirág Táncegyüttes műsorát csodálhatta meg a közönség. Az operettet természetesen szerepcserével adták elő, tehát a férfiak hölgyeknek öltöztek, míg a női táncosokat kalapban, műbajusszal láthattuk a szereplés alkalmával. A komikus műsor után szomorúbb percek következtek. A közeli hozzátartozók, Farsang Ferkó felesége, szeretői, ivócimborái, sőt Harangozó Feri és Demizson atya is elbúcsúzott a halottjuktól, akit ezúttal is máglyán égettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában