beruházás

2020.01.09. 07:25

Új bölcsődét kaptak a nagyigmándi aprótalpúak

A településen európai uniós támogatással valósult meg a beruházás. A 12 férőhelyes intézmény új munkahelyeket is teremtett.

P. J.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Olesia Bilkei

A Széchenyi 2020 program keretében 68,1 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével új bölcsődét alakítottak ki a településen.

Az önkormányzat a tulajdonában lévő ingatlanon egy új, 12 férőhelyes bölcsődét épített a Terület és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert támogatásból.

A nagyközségben korábban hasonló nevelési intézmény nem működött, azonban nagy volt az igény a lakosság körében az ilyen jellegű szolgáltatásra. A támogatásnak köszönhetően, ily módon egy új bölcsődei épületet adhattak át, egy már meglévő épület átalakításával és telekhatáron belüli bővítésével. Eközben egy fedett udvari részt is kialakítottak, amely időjárástól függetlenül lehetőséget nyújt a kinti zavartalan foglalkoztatásra.

Az uniós forrás segítségével elkészült intézmény, hozzájárul a három év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és az óvodai ellátáshoz történő jobb hozzáféréshez. A beruházás új munkahelyet teremtett a községben.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában