polgármester

2020.01.12. 20:27

Toma Richárd nyerte a banai időközi választást

Októberben szavazategyenlőség alakult ki, ezért kellett megismételni január 12-én a polgármester-választást Banán.

Sz. I.

Budapest, 2019. október 13. Szavazó az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap a településen, mert az októberi önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen a polgármester-jelöltek között. Az időközi választáson hat jelölt indult a tisztségért, ebből öten függetlenként, egy jelölt pedig a Nemzeti Zöld Koalíció jelöltjeként.

Banán másfélezer ember él, közülük 1339 voksolhatott. Mint azt Kocsis Gábor jegyzőtől, a helyi választási iroda vezetőjétől megtudtuk, a polgármestert választást Toma Richárd nyerte. Ő volt egyébként az egyik jelölt, aki ikszelt októberben. Ő és Horváth Márta egyaránt akkor egyaránt 232-232 voksot kapott, utóbbi szintén újraindult a posztért most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában