születésnap

2020.01.26. 14:18

A 17 dédunoka, 3 ükunoka, és a nótázás teszi boldoggá a 95 éves bakonyaljai asszonyt

Mariska néni nemrégiben ünnepelte 95. születésnapját, aki kora ellenére örökmozgó és a helyi nyugdíjasklubbot is rendszeresen látogatja.

G. D. V.

Forrás: Beküldött

Virággal és ajándékcsomaggal köszöntötte 95. születésnapján a bakonybánki képviselő-testület tagjai Rácz Sándornét, Mariska nénit. Lánya, Takács Ernőné, Erzsike pedig egy hatalmas puncstortát sütött a jeles alkalomra az ünnepeltnek. A 95 gyertya helyhiány miatt ezúttal lemaradt a tortáról, egy felírat hirdette az évfordulót. Erzsike nekünk elmesélte, hogy édesanyja 95 évvel ezelőtt a településen született, és egész életét ott is élte le.

A jeles évfordulón a család is örömöt csalt az idős asszony arcára (Fotó: Beküldött)

– Édesanyámék tizenegyen voltak testvérek. Ő volt a második legidősebb és vele együtt még négyen élnek – mesélte Erzsike, akitől megtudtuk, hogy Mariska néninek három gyermeke született és kilenc unokája van. A dédunokákat pedig összeszámolni is nehéz.

– Nekem öt unokám van, a húgomnak nyolc, és a bátyámnak pedig négy. Ez összesen tizenhét dédunoka – számolgatta Erzsike. Ám itt még mindig nem áll meg a családfa. Mariska néninek három ükunokája is van. Az évfordulón a család is meglátogatta az ünnepeltet.

– Nem szerveztünk közös köszöntőt. Ahhoz egy egész termet kellett volna bérelnünk. De a századik születésnapon meghívjuk anyukánk testvéreit és azoknak a családjait is – ígérte Erzsike. Mariska néni jó egészségnek örvend. Mindig jön-megy, csinál valamit. Például minden pénteken elsétál a helyi nyugdíjasklubba is.

– A klub vezetője pár házra lakik tőlünk. Beszól édesanyámnak és közösen elsétálnak. De táncolni is nagyon szeret. Bekapcsolja a Nóta tévét és hangosan énekel, sőt még táncra is perdül. Ha nyitva az ablak, szokták is mondani a szomszédok, hogy hallják, Mariska néni megint énekel – nevetett Erzsike.

Kedves szavak

Nagyné Farkas Marianna, Bakonybánk polgármestere is Mariska néni szomszédja. Így jó ismerősként ment a falu képviselő-testületével közösen köszönteni január 3-ai születésnapján. – Minden bakonybánki lakost felköszöntünk kilencvenedik, kilencvenötödik, és századik születésnapján. Mariska nénit is mindenki ismeri a településen. Ezért születésnapján mindenkinek volt egy-két kedves szava a nénihez – árulta el a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában