nemes gesztus

2020.01.09. 17:30

Tiszteletbeli tűzoltóvá avatták a súlyos beteg sárisápi kislányt

A beteg Papp-Szebeni Lizáért összefogtak a sárisápi tűzoltók, akik tavaly gyűjtést is szerveztek a kislánynak, most pedig tiszteletbeli tűzoltóvá avatták.

F. M.

Forrás: Facebook/Sárisápi ÖTE

Tiszteletbeli tűzoltóvá avatta a súlyos beteg Papp-Szebeni Lizát a Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A hétéves kislányért a tűzoltók kezdeményezésére 2019-ben összefogtak a sárisápiak egy jótékonysági mézeskalács árverésen, majd a települési karácsonyi vásáron egy perselyben is gyűjtöttek neki a tűzoltók. Az arthrogryposis multiplex congenita (AMC) nevű, teljes testre kiterjedő ízületi merevséggel járó izomgyengeségben szenvedő hétéves gyermekre nagyon fontos gerincműtét vár. A sok célirányos fejlesztés ellenére is a gerinc extrém deformitását okozta nála a betegség.

Adakozhat, aki tud

Aki úgy érzi, szívesen hozzájárulna Liza gyógyulásához, az a Kis Hőseink Alapítványnál tud adakozni a 11773401-01575160-es számlaszámon.A közleménybe be kell írni Papp-Szebeni Liza nevét, hogy közvetlenül a kislánynak és családjának jusson a felajánlott összeg.

Szabó Imre, a tűzoltók vezetője elmesélte, hogy az összegyűlt összeget januárban adták át a családnak, és egyben tiszteletbeli tűzoltóvá is fogadták Lizát. A kislány egy tűzoltó plüssmackót is kapott, hogy vigyázzon rá. A család ellátogatott az örshöz, Liza kipróbálhatta a tűzoltósisakot és az autót is.

Liza még egy tűzoltó plüssmacit is kapott (Fotó: Facebook/Sárisápi ÖTE)

A tűzoltó meghatottan mesélte, hogy a látogatás után Liza hatalmas örömmel mesélt élményeiről, és még egy rajzot is küldött, amelyen önmagát tűzoltó felszerelésben ábrázolta. Imre és a szülők szerint is hatalmas erőt adott a kislánynak, hogy ő most már a tűzoltóság tiszteletbeli tagja lehet.

A látogatásnál nem maradhatott el a tűzoltóautó kipróbálása (Fotó: Facebook/Sárisápi ÖTE)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában