jótékonyság

2020.01.31. 20:00

Ingyen kabátot adnak a rászorulóknak Dorogon és Lábatlanon

Jótékonyséi ruhaosztást szerveznek a Duna-parti településen, Dorogon pedig utcai fogason várja a rászorulókat a meleg öltözék.

W. P.

Forrás: Shutterstock

Február 29-ig a lábatlani Cementgyári lakótelep Napsugár Divatház udvarán ingyen elvihető ruhaneműk várják a rászorulókat. A szervezők azokat szeretnék támogatni, akik nem tudnak újat vásárolni maguknak, ennek ellenére szükségük van téli kabátra. Hazánkban egyre többfelé, köztük már Dorogon is elindult egy kezdeményezés, melynek lényege, hogy a rászorulók számára kihelyeznek felesleges, kinőtt, de tiszta ruhaneműket.

– Mi, a Borostyán Baráti Kör tagjai is kerestük a lehetőséget. Segítségünkre sietett egy vállalkozó, aki a teljes szervezést elvállalta boltja udvarában – fogalmazott Varga Gyuláné az egyik közösségi oldalon.

A hölgy a szervezet nevében azt írta, hogy az összegyűjtött és leadott kabátokból bárki válogathat, sőt, akár hozhat is új ruhaneműt. Viszont arra kérnek mindenkit, hogy fejenként csak egy kabátot vigyenek el a helyszínről. Varga Gyuláné arra is felhívja a figyelmet, hogy csak addig tudnak segítséget nyújtani, amíg nyitva tart az üzlet, mivel zárás után betolják az épületbe az udvaron elhelyezett ruhaállványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában