új épület

2020.01.04. 16:38

Önkormányzati támogatással épül új járásbíróság Tatán

Az új járásbíróság épülete a Bacsó Béla és az Agostyáni út kereszteződésénél található telken épül meg.

Szőts István

Forrás: Tata.hu

 

Michl József polgármester és dr. Csorba Zsolt Ödön, a Tatabányai Törvényszék elnöke a közelmúltban írta alá a városházán azt a szerződést, melynek nyomán a magyar állam megvásárolja az önkormányzat tulajdonában álló, Bacsó Béla és az Agostyáni út kereszteződésénél lévő területet a Tatai Járásbíróság új épületének kialakítása céljából.

Az új bírósági épület megépítésével kapcsolatban Michl József korábban elmondta: – Magyary Zoltán városában méltó helyen kell dolgoznia a magyar bíróságnak, és ehhez az önkormányzat örömmel nyújt támogatást. Az építkezéshez több területrészt is javasoltak, végül a választás a Bacsó Béla és az Agostyáni út kereszteződésénél lévő telekre esett, melyet a testület döntése nyomán értékesítenek az építkezéshez. A városvezető a szerződés aláírása kapcsán úgy nyilatkozott: – Nagy örömet jelent, hogy egy olyan ingatlant tudtunk jó célra értékesíteni, ahová már korábban is egy középületet szerettünk volna elhelyezni, ráadásul így már biztos, hogy Tatán megmarad a járásbíróság.

Az aláírt szerződés értelmében új épületbe költözik a járásbíróság (Fotó: Tata.hu)

Dr. Csorba Zsolt Ödön, a Tatabányai Törvényszék elnöke a szerződés aláírása kapcsán úgy fogalmazott: – Ugyan a bíróság még nem épült meg, de abban teljesen egyetértünk Michl József polgármester úrral, hogy Tata megérdemel egy méltó bírósági épületet. Hálásak vagyunk, hogy az eddigi helyünkön is dolgozhattunk, de az új helyszín azért lesz egészen más, mert kifejezetten a bíróság működéséhez, annak igényeihez, funkciójához igazodva épül majd fel. Köszönjük Tata képviselő-testületének ehhez nyújtott támogatását – fogalmazott a Tatabányai Törvényszék elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában