gyárlátogatás

2020.01.05. 18:52

Nyergesi diákok látogattak a gyermelyi tésztagyárba

A tanulók hallhattak arról, hogy a Gyermelyi Zrt. hazánk piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője, a malomipar megkerülhetetlen szereplője.

F. K.

Forrás: Beküldött

Pályaválasztást segítő lehetőségként, a városi önkormányzat üzemlátogatást szervezett a helyi Zafféry Károly Szalézi Középiskola végzős diákjainak a gyermelyi tésztagyárba. A szalézi rend magyarországi tartományának első, az idei évben pont száz esztendővel ezelőtt alapított intézményének ötvenöt tanulója, két csoportban, különbusszal érkezett az üzem parkolójába. A vendégek fogadásában gyakorlott házigazdák egyórás gyárlátogatásra várták a fiatalokat.

A tanulók többek közt hallhattak arról, hogy a Gyermelyi Zrt. hazánk piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője, a malomipar megkerülhetetlen szereplője. A cég 8800 hektáron folytat mezőgazdasági tevékenységet, zárt vertikális integrációt működtet.

A fiatalok a Minőségi humán közszolgáltatások fejlesztése a Duna mentén Komáromtól Nyergesújfaluig elnevezésű, sikeres önkormányzati pályázat keretében vehettek részt a gyermelyi kiránduláson. A programokhoz támogatást elnyerő csoport konzorciumának vezetője a komáromi önkormányzat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában