értekezlet

2020.01.28. 15:43

Iskolaválasztásban segítettek dönteni az esztergomi szülőknek

Bemutatkoztak az iskolák a leendő elsősök szüleinek a város által szervezett szülői értekezleten.

F. M.

Esztergom hét iskolája mutatta be munkáját

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

Városi szülői értekezletet tartottak Esztergomban január 27-én hétfőn. A Dobó Katalin Gimnázium aulájába az iskolaválasztás előtt álló szülőket várták, akiknek csemetéje 2020 szeptemberében kezdi az első osztályt. A iskolák képviselőit, a megjelent óvodavezetőket és a szülőket Végvári Ágnes, az esztergomi polgármesteri hivatal Közjóléti és Köznevelési Csoportjának vezetője köszöntötte. Mint az osztályvezető kiemelte: minden szülőnek az a legfontosabb, hogy a legalkalmasabb intézményt válassza ki saját gyermekének.

Esztergom hét iskolája mutatta be munkáját (Fotó: F. M. / Kemma.hu)

A rendezvényen mind az egyházi, mind az állami fenntartású általános iskolák képviseltették magukat. A város hét iskolájának igazgatói és a következő tanévben induló első osztályok tanító nénijei pár perces időkeretben mutathatták be az intézményeket. A tanító nénik külön lehetőséget kaptak, hogy meséljenek munkamódszereikről, tanítási alapelveikről.

Az iskolák szinte mindegyike kiemelte alapelvei között a környezetvédelemre való nevelést is. A szülők megtudhatták, hogy az iskolák az elkövetkező hónapokban nyílt napokkal, különböző programokkal és iskolai előkészítő foglalkozásokkal várják majd a leendő elsősöket és szüleiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában