felújítás

2020.01.07. 16:57

Megújult környezetben várja betegeit a gyermek- és háziorvosi rendelő Neszmélyen

A sikeres pályázatnak köszönhetően Az ellátásoknak helyet adó rendelőépület felújítását, energetikai korszerűsítését, valamint akadálymentesítését csinálták meg,

Petrik J.

Mintegy 45 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében megújult a településen a gyermek- és háziorvosi, valamint a védőnői ellátásnak helyet adó rendelő. A fejlesztésnek köszönhetően a korszerűsítés mellett orvosi eszközök beszerzésére is futotta. Ezzel a beruházással a község lakóinak régen dédelgetett álma valósult meg.

A történet úgy kezdődött, hogy a helyi önkormányzat a közös rendelő épületének modernizálására, illetve egészségügyi és egyéb eszközök beszerzésére pályázott: az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című – TOP-4.1.1-15 kódszámú – felhívásra, és támogatást nyert. Miközben a Duna menti település helyben, teljeskörűen biztosítja az egészségügyi alapellátásokat, a közös rendelő egy csaknem negyvenéves házban kapott helyet. Ez az épület viszont már több szempontból sem felelt meg a jelenlegi követelményeknek.

Az ellátásoknak helyet adó rendelőépület felújítását, energetikai korszerűsítését, valamint akadálymentesítését a TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00007 azonosító számú projekt keretében végezték el a szakemberek. Az épület homlokzatát szigetelték, nyílászáróit lecserélték, fűtési rendszerét és világítástechnikáját korszerűsítették, a helyiségek burkolatát modernizálták. A 45 millió forintos uniós forrás segítségével többek között olyan, ma már kötelező védőnői eszközöket is beszereztek, amelyek eddig hiányoztak. A beruházással a lakosság számára biztosítottá vált a jó mi­nőségű egészségügyi szolgáltatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában