influenza

2020.01.31. 10:27

Látogatási tilalom lépett érvénybe a Szent Borbála Kórházban

A tatabányai Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátást végző osztályon tilos a látogatás az egyre növekvő influenza járvány miatt.

Kemma.hu

A beruházás az elmúlt napokban kezdődött meg

Fotó: Hor Csaba

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának tájékoztatása szerint az infulenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma folyamatosan növekszik. A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon január negyedik hetében megkezdődött az influenzajárvány.

Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el a betegek védelme érdekében. Ennek értelmében január 31-től a tatabányai Szent Borbála Kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el.

Balogh Mártától, a Szent Borbála Kórház sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátást végző osztályon tilos a látogatás. A tilalom elrendelésére azért volt szükség, mert megyénkben az influenzás megbetegedések száma folyamatosan nő. A tatabányai kórház által kiadott tilalom visszavonásig van érvényben.A 100 ezer lakosra jutó influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma megyénkben január harmadik hetében 89 volt, míg a negyedik hétben ez a szám már 137-re emelkedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában