testületi ülés

2020.01.19. 13:00

Csökkentették az esztergomi polgármesteri hivatal létszámát

Az átláthatóbb, hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés miatt hozta ezt a döntést legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete a polgármester előterjesztése alapján.

Kemma.hu/MTI

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Az eddigi 136 fős létszám 104 fősre csökken a polgármesteri hivatalban annak a döntésnek a nyomán, amelyet a képviselő-testület január csütörtöki 16-i rendkívüli ülésén ellenszavazat nélkül hozott meg. Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármester az előterjesztést azzal indokolta, hogy ezzel az intézkedéssel egy olyan szervezeti felépítés jön létre, amelyben kevesebb a döntési szint, ezáltal a szervezet átláthatóbb, hatékonyabb és gyorsabb döntéshozatalra lesz képes.

A város első embere az indoklásában kiemelte azt is, hogy a döntés előtt megvizsgálták a hasonló lélekszámú városok polgármesteri hivatalainak a létszámát és szervezeti felépítését is.

Az átszervezéssel csökkentették a vezetői státuszok számát, 13 betöltetlen álláshelyet megszüntettek, karbantartási feladatokat szerveztek ki, illetve az építéshatósági feladatok ellátásának változása miatt a járási hivatal vesz át négy munkatársat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában