vízkereszt

2020.01.08. 07:08

Január közepétől gyűjtik a fenyőfákat

Hétfőn volt vízkereszt. Ez a dátum a karácsonyfák hivatalos „élettartama”. Azaz ekkor illik a fenyőfákat megfosztani ünnepi díszeitől, majd a kukák mellé támasztva vagy a családi ház elé kirakva arra várni, hogy a szolgáltató elszállítsa.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Ez idő tájt megszokott látvány, hogy a családi házas övezetekben az ingatlan elé pakolják a feladatukat már beteljesített fenyőket, illetve a társasházak hulladékgyűjtői körül is megszaporodnak a kókadt, megroskadt tűlevelűek. A fenyőfák begyűjtését külön végzik, hiszen abszolút zöld hulladékként kezelik és dolgozzák fel. Nem véletlen, hogy most még a kukáskocsikról leugráló sárgaruhások félretolják a megkopaszodott fákat, és csupán a szemetet szállítják el.

A gyűjtések időpontjáról a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. (NHSZ) honlapjáról is tájékozódhat a lakosság. Tatabányán a begyűjtés január 13-án kezdődik Kertvárosban, a családi házak környékén.

Esztergomban az Eszköz Kft. végzi a fenyőfák elszállítását. az ingatlanok előtti, jól látható helyre kihelyezett fákat viszi el négy részletben. A cég már elkezdte a gyűjtést, az Árok utca- Terézia utca vonalától a belváros irányába egészen Búbánatvölgyig január 7-én volt az első járat, majd 21-én folytatják a fák összeszedését. A déli városrészben és Esztergom-Kertvárosban január 14-én és 28-án érkezik a fenyőfákért a szemétszállító.

További részletek a 24 Óra január 8-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában