születés

2020.01.01. 15:55

Íme Hanna, Komárom-Esztergom megye első újévi babája

A Vaszary Kolos Kórházban született az évtized első megyei babája. A pici lány egészséges, anyuka és baba is jól vannak.

F. M.

Hanna édesdeden szundikált a fotózáson

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

2020. január 1-jén 8 óra 25-kor látta meg a napvilágot a Vaszary Kolos Kórházban 2020 első megyei babája, Hanna. A pici lányka természetes úton született 3400 grammal és 50 centiméterrel. Édesanyja, Edina és Hanna is jól vannak. Az édesanya szerint különleges érzés, hogy a kislánya az év és az évtized első megyei és esztergomi babája, főleg azért, mert érkezésére később számítottak.

Hanna édesdeden szundikált a fotózáson (Fotó: Feleki Marietta / Kemma.hu)

Mint megtudtuk, Edina húga 1999 szilveszterének napján született, akkor az egész család drukkolt, hogy ő is újévi baba legyen. A kívánság családon belül végül húsz évvel később teljesült.

A megyeszékhelyen is született újévkor baba

Tatabánya első újévi babája 8 óra 53 perckor látta meg a napvilágot a Szent Borbála Kórházban. Elena 3500 gramm fölötti súllyal született.

A Máriahalmon élő család újév hajnalán kezdett izgatott készülődésbe, amikor megindultak a fájások Edinánál. Hannának egyébként van egy három és fél éves nővére is. Az anyuka szerint a nagyobbik lány megérezhette, hogy valami készülődik, mert mielőtt ébresztették, magától felébredt, és bebújt anyukája mellé az ágyba.

A kórházba hajnali négykor érkeztek, és néhány órán belül már édesanyja karjaiban szuszogott a pici Hanna. Edina külön kiemelte, hogy a szülészeten nagyon odafigyeltek rá vajúdás és szülés közben is.

–Végig segítettek, támogattak, ami nagy biztonságot adott nekem. Mind a szülésznő, mind az orvos kedvesek voltak. – összegezte az édesanya.

Edina és pici lánya, Hanna (Fotó: Feleki Marietta / Kemma.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában