év települési könyvtára

2020.01.26. 19:30

Elismerést kapott a súri Községi Könyvtár

Az elismerés az egész éves munka elismeréseként kerül kiosztásra, ahol a könyvtáros munkáját, a könyvtári programokat, látogatókat veszik figyelembe.

G.D.V.

Forrás: Beküldött

Az év települési könyvtára díjat kapta Súr Községi Könyvtára. Az év kistelepülési könyvtára díjat a lakosságszámhoz viszonyítva három kategóriában adja ki a József Attila Megyei Könyvtár: az ezer fő alatti, az ezer-háromezer fő közötti, és a háromezer fő fölötti települések. Súr a második kategóriában kapta meg az elismerést.

– A tavalyi évben harminckettő program került megszervezésre a könyvtár támogatásával, melyben az olvasásfejlesztés, digitális médiaműveltség fejlesztése mellett többször kézműveskedtünk, színdarabokat-zenés műsorokat láthattak a gyerekek, vagy hallgathattuk Kéri György skót dudáját is, sőt még fát is ültettünk – árulta el Szluka Zsuzsa könyvtáros, aki hozzátette, tavaly 184 új könyv került beszerzésre az igényeknek megfelelően az irodalom szinte minden területéről.

Sógorka Miklós, a település polgármestere a könyvtár idei terveiről beszélt. – Idén lesznek könyvtár-és olvasásnépszerűsítő foglalkozás az általános iskolai osztályok részére. A Széchenyi 2020 keretében elindul az én könyvtáram mintaprojekt. Idén is tartunk majd kézműves foglalkozásokat, ahol lesznek évszakhoz kötődő programok, de a mobilitási hét és a könyvtári hét programjainak keretén belül is lesz kézműves foglalkozás. Illetve lesz Vidám7 nyári tábor, szavalóverseny, kiállítás, digitális élménybusz is, utóbbiban a 3D nyomtató rejtelmeit és a rádióvezérlést ismerhetik meg az érdeklődők – mondta a polgármester.

Az internetről

A digitális kompetenciafejlesztés a 2019-es év nagy kihívása volt, melyre 2020-ban is nagy hangsúlyt fektetünk. – Ennek keretében a felső tagozatos diákoknak osztályonként az internet biztonságos használatáról, a rájuk leselkedő veszélyekről, adatvédelemről, közösségi oldalak helyes használatáról tartunk előadásokat. Míg a felnőtteket a gyerekekre leselkedő veszélyekről, álhírek felismeréséről világosítjuk fel – magyarázta Sógorka Miklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában