kézműves-foglalkozások

2020.01.23. 20:02

A könyves bütykölde igazán nagy sikernek örvend az oroszlányi gyerekek körében

Sokszor az apróságok szülei, kísérői saját szemükkel is láthatják, hogy az olvasás által mennyire gyorsan fejlődik a kicsik fantáziája.

Wágner Zsanett

Forrás: Beküldött

Húsz éve töretlen sikernek örvendenek a kézműves-foglalkozások a művelődési házban. Ez idő alatt már felnőtt egy generáció, tehát az egykori résztvevők közül sokan már a gyermekeikkel érkeznek a KFMKK gyermekkönyvtárába péntek délutánonként, hogy részt vegyenek Szlezákné Molnár Katalin kézműves-foglalkozásán.

Kezdetben tematikus hetek működtek, amik később kézművesszakköré nemesedtek. Szerveztek táborokat, majd később a foglalkozásokért már a gyermekkönyvtár volt felelős. Így született meg a Könyves bütykölde. A foglalkozásokon mindig elhangzik egy-egy mese is. Sokszor az apróságok szülei, kísérői saját szemükkel is láthatják az olvasás által mennyire gyorsan fejlődik a kicsik fantáziája.

Az elmúlt pénteken például a színes papír, a ragasztó és a határtalan fantázia is középpontba került, hiszen csigákat készítettek egy különleges állatkertbe. Januártól minden pénteken valamilyen állatfigura „születik” papírból, dekorgumiból, zseníliadrótból, fagolyókból. Első alkalommal béka, múlt héten süni készült, a legutóbbi foglalkozáson pedig kis csigabigák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában