elkötelezettség

2020.01.10. 19:19

30 éven keresztül nem telhetett el környei szentmise Kati néni nélkül

Varga Józsefné, Kati néni több mint 30 éven keresztül szolgált sekrestyésként a környei templomban, azonban most feladatait átadta Kissné Ágoston Évának.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

Sekrestyés volt harminchárom évig a környei római katolikus templomban Varga Józsefné, aki a több évtizedes szolgálat után a hétvégi ünnepi szentmisén adta át a feladatokat Kissné Ágoston Évának. Az ünnepi ceremónia a templomban a környei óvodások és iskolások közreműködésében a háromkirályok látogatásának felelevenítésével kezdődött, majd Gerendai Sándor esperes celebrálta a szentmisét.

Horváth Boldizsár világi elnök és Méri János templomatya az egyházközség képviselő-testülete és a Háromkirályok Alapítvány nevében fejezte ki köszönetét Varga Józsefné, Kati néninek. Megköszönték a több évtizedes munkát, a gyönyörűen feldíszített oltárokat, a templomi rendezvények előkészületeit.

Varga Józsefné februárban tölti be nyolcvanadik életévét, az elmúlt évtizedekben nem múlt el nélküle szentmise, keresztelő, gyászszertartás, templomi esemény. Ahogy fogalmazott: ha két napig távol maradt, már aggódott, mindent rendben talál-e. A feladatokat Kissné Ágoston Éva vette át, akinek természetesen a segítségére lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában