elismerés

2019.12.23. 14:07

Dorogiak Dorogért díjjal jutalmazták dr. Tittmann János polgármestert

A zenés este folyamán az énekléseket követően átadásra került a Dorogiak Dorogért díj, amelyet idén a város polgármestere, dr. Tittmann János vehetett át.

Walczer Patrik

Forrás: Beküldött

A Német Nemzetiségi Önkormányzat „Luca napján, karácsony felé” – „Weihnachten steht vor der Tür” címmel zenés, műsoros estet szervezett a dorogi József Attila Művelődési Házban. Korábban az önkormányzat rajz- és fotópályázatot is hirdetett. Az elkészült pályaművekből kiállítást rendeztek, melynek megnyitójával kezdődött el a Luca-napi esemény. Pétervári László, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke a kiállításmegnyitón elmondta: a csaknem 40 alkotás a mai fiataloknak ismételten olyan ihletet adott, amely megmutatja a dorogi német nemzetiség múltját és jelenét.

Végh Éva Kosztolányi Dezső egyik írásából olvasott fel, majd elmondta, hogy nagyon változatos anyagot látunk, amely itt tárul elénk a galériában. A felvezető után ismertette a díjazottakat is. Az 5–6. osztályosok között megosztottan harmadik lett Kesselyák Zília és Tóth Laura. Második lett Ditmár Sebestyén, az első helyen pedig Fekete Dóra végzett. A 7–8. osztályosoknál a harmadik lett Tresz Panna, a második Bartus Lili, az első helyezett pedig Szabó Anna.

Ezt követően a zenés estet a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat Vegyes Kórusa nyitotta meg. Az énekek után átadták a Dorogiak Dorogért díjat, melyet ezúttal dr. Tittmann János polgármester érdemelt ki. Az elismerést az alapítvány kuratóriumának elnöke, Dankó József nyújtotta át, majd a polgármester méltatása következett. Ezután dr. Tittmann János lépett fel a színpadra, és megköszönte az alapítványnak az elismerő szavakat és a méltatást. Az eredményhirdetést követően a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat gyermekkórusa adott műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában