biztonsági okok

2019.11.04. 07:58

Hitel lehetőségéről és háziorvosi helyettesítésről is döntöttek a tatai képviselők

Rendkívüli ­testületi ülésre volt szükség a minap Tatán, mert több ügyben is azonnali intézkedés ­kellett.

G. D. V.

Rendkívüli ­testületi ülésre volt szükség a minap Tatán, mert több ügyben is azonnali intézkedés ­kellett.

Forrás: tata.hu

Fotó: DOMOKOS ATTILA

Többek között ilyen döntés volt az önkormányzat 2019. évi fejlesztésihitel-felvételével kapcsolatos ajánlatokról való rendelkezés. A város az építőiparban időközben ­bekövetkezett drágulások ­miatt a jelenleg futó beruházásaihoz, fejlesztéseihez kiegészítésként 543 millió hitelt venne fel hétéves futam­időre, két év türelmi idővel.

– Az önkormányzatok csak kormányzati engedéllyel vehetnek fel hitelt. Ahhoz, hogy a következő kormányülésen döntsenek kérelmünkről, azt november tizedikéig be kell nyújtanunk – magyarázta az ügy sürgősségét Michl József polgármester, aki kiemelte, hogy a pénz a már megítélt uniós és állami támogatások kiegészítéséhez szükséges. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy azt részben vagy egészben felhasználja a város.

– A városnak három lehetősége van a szükséges összegek pótlására. Vagy önerőből, például ingatlanok eladásából, vagy hitelből, vagy kiegészítő állami támogatásból teremti elő. Ilyen támogatási kérelmeket már benyújtottunk az államnak. Egyik ilyen az építők parki beruházás, amire már meg is érkezett a pozitív döntés – magyarázta a polgármester, aki leszögezte, hogy a városnak jelenleg 2,4 milliárd forint támogatási pénze van a projektekre az államkincstárban.

A testületi ülésen többek között döntés született a 9. számú háziorvosi körzet sorsáról is. Dr. Reviczky Sándor betegsége miatt nem tudja a továbbiakban ellátni feladatait, így az őt jelenleg is helyettesítő dr. Szalay Gábor veszi át a praxist.

Esküt tettek

Távollétük miatt ketten sem tudtak esküdt tenni az alakuló ülésen, ezért dr. Popovics Judit, a 7-es számú választókörzet képviselője, és Musitz László, a városfejlesztési bizottság külsős tagja is most esküdött fel hivatalára. A választáson az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjeként induló dr. Popovics Judit a város vezető posztját nem szerezte meg, azonban választókerületében a polgármestert nyolc szavazattal sikerült legyőznie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában