idősügyi helyzet

2019.11.14. 19:19

Kilencven képviselővel tanácskozott a nyugdíjas parlament Tatabányán

A tapasztalatok összegzése, a helyi problémák feltárása, megoldásukra tervek készítése volt a célja annak a nyugdíjas „találkozónak”, amelyet a tatabányai városházán rendeztek.

Petrik J.

Az idősek helyzetéről tanácskoztak a tatabányai fórumon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

November 14-én csütörtökön a megyeszékhely adott otthont a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület megyei fórumának. Ezen a megbeszélésen a civil szervezetek, klubok, műhelyek képviselői mellett részt vett Popovics György, a megyei közgyűlés és az idősügyi tanács elnöke, valamint Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere. A nyugdíjas parlament ülésére, szűkebb hazánk minden szegletéből csaknem kilencven képviselő érkezett. Vasas Mihály, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei képviseletének vezetője köszöntötte a megjelenteket.

Először Popovics György tájékoztatta a résztvevőket az október elsején, Kisbéren megalakult megyei idősügyi tanács terveiről Ezt követően Troják Frigyes, az „Életet az éveknek” Klubszövetség megyei elnöke ismertette az országos nyugdíjas parlament által megfogalmazottakat. Szücsné Posztovics Ilona kiemelte, hogy az egyre növekvő nyugdíjas társadalom miatt is nagy jelentőségű ez az összejövetel. A megyei tanácskozás zárásaként 29 küldöttet választottak az országos nyugdíjas parlamentbe.

További részleteket a 24 Óra november 15-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában