gyémántlakodalom

2019.11.11. 19:57

Hatvan év után újra kimondta a boldogító igent a környei pár

Gyémántlakodalmat ünnepeltek a környei plébánián. Andor Mária és Bernhardt Tivadar ismét megerősítette esküjét.

S. G.

Hatvan éve együtt...

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

A hatvan évvel ezelőtt kimondott házassági esküjét erősítette meg november elején Andor Mária és Bernhardt Tivadar. Az 1959. október 30-án kimondott boldogító szavak ismét elhangzottak a Visnyei László káplán által celebrált szentmisén. A házastársak imája, házastársi esküje hatvan esztendő boldogságát, örömét, bánatát, gondját, mosolyát, visszahozhatatlan, feledhetetlen perceit, napjait idézte fel.

Hatvan éve együtt... (Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra)

Mindketten Környén születtek és nehéz körülmények között nevelkedtek. Mária még csak kilencéves volt, amikor édesanyja meghalt, földműves édesapjával és öt testvérével maradt árván. Tivadar hatévesen köszönt el két testvérével együtt édesapjuktól, akit katonának soroztak be.

A két fiatal 1958-ban ismerkedett meg, és a következő évben házasodtak össze. Nem sokkal később elkezdték felépíteni otthonukat. Itt élnek máig is. Két fiuk született, akik öt unokával és két dédunokával ajándékozták meg az ünnepelteket. A káplán köszöntőjében kiemelte: éljen békességben és egyetértésben továbbra is a gyémántlakodalmas házaspár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában