bakancsokat fel

2019.10.19. 07:00

A túrázásé lesz a főszerep vasárnap a Vértesben

Az előrejelzések szerinti napos és kellemes idő igazán élvezetes és természetközeli élményt kínál a teljesítménytúra résztvevői számára.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Tatabánya 20/30 teljesítménytúrát szervezi meg október 20-án, vasárnap a Tatabányai Sport Club Természetjáró Szakosztálya. A rajt hagyományosan a felsőgallai buszvégállomás közelében lesz reggel 7 és 9 óra között. A szintidő nyolc óra, s az indulásnál választható a 20 vagy a 30 kilométeres táv.

Felsőgalláról indul a teljesítménytúra, amely Csákányos- és Körtvélyespuszta után válik ketté. A 30 kilométeres távon érintik a Szép Ilonka-forrást, Új Osztást, Sárkánylyuk-völgyet, Vérteskozmát, Vérgesztest, Mátyás-kutat, Szarvas-kutat, Vitányvárat, majd Csákányospusztára és Felsőgallára érnek vissza.

A 20 kilométeren kirándulók a Szép Ilonka-forrás után Új-Osztásra, Szarvas-kútra, Vitányvárra érkeznek, majd Csákányospusztán keresztül érnek a kiindulópontra, azaz Felsőgallára vissza. A szintemelkedés a rövidebb távon 530, a hosszabb kiránduláson már 790 méter.

A túrát teljesítők kitűzőt, valamint a szintidőn belül visszaérkezők oklevelet is kapnak a szervezőktől. Csokoládé, tea és zsíros kenyér is várja majd a fáradt túrázókat az úton és a célban. A rendezők térképvázlatot is biztosítanak majd a túrázóknak, de érkezhetnek akár a Vértes turistatérképével. Az eseményről bővebben olvashatnak a Tatabánya Sport Club közösségi oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában