új nemzedék

2019.09.08. 11:30

Az Omegával nyitotta meg kapuit a tatai Peron Tehetségközpont

Az intézmény az egész régióban egyedülálló lehetőséget biztosít a könnyűzenei képzésre a műfaj iránt érdeklődők számára.

P. J.

Szeptember 6-án pénteken megnyitotta hivatalosan kapuit a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ Tatán. Az Omega együttes tagjai voltak a megnyitó díszvendégei.

A centrum nem csupán iskola, hanem igazi műhely lesz, ahol az érdeklődők megtanulhatják a szakmai alapokat, igénybe vehetik a hozzá szükséges technikai eszközöket, felszereléseket. Ráadásul a központ kialakítása nyomán a Piarista rendház másik szárnya is megújul. Mindez két Európai Uniós pályázatnak köszönhető. A tehetségközpont szakmai munkájáért a 25 éves tapasztalattal rendelkező Peron Music Alapítvány felel.

A központban 710 négyzetméteren lesz hangszeres oktatás, kompetenciafejlesztés, zeneipari képzések, hangszeres és zeneipari workshopok, előadások, konferenciák és persze sok minden más. A helyszínen koncert-, oktató- és képzőtermek, hangstúdió, iroda és kiszolgáló egységek létesültek a fejlesztés nyomán, így egy igazi „muzsikás” bázis jött létre a zenei oktatás széles spektrumával. Augusztusban már ugyanitt zajlott nagy sikerrel az első Peron Music ZeneMánia Tábor, huszonöt tehetséggel.

Ezek is érdekelhetik