kreativitás

2019.09.28. 08:04

Hulladékból zenét kovácsolnak az esztergomi Tár-Lak Szalonban

A résztvevők megismerhetik a különleges hangkeltő eszközöket, ki is próbálhatják, valamint a Karmesterjáték keretében vezényelhetik is a zenekart.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Különleges (és díjmentes) zenei foglalkozásra várják a gyerekeket szombaton a Tár-Lak Szalonba. A Bélaműhely Sound Art ipari hulladékból készült hangszereket szólaltat meg, zeneterápiás céllal.

A Bélaműhely Sound Art 2007-óta foglalkozik hangkeltő eszközök építésével, és az eszközökön való hangszeres játékkal. Kísérleteznek zenei játékok fejlesztésével, valamint kutatják az emberek hangokhoz, zenéhez, hangkeltéshez való viszonyát. Ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, bicikli és számítógép-alkatrészekből, teknőből, serpenyőkből és papírdobozokból készítenek hangkeltő eszközöket.

Néhány, a maga nemében egyedülálló hangszert és ugyancsak egyedülálló zenei játékot fejlesztettek ki az elmúlt pár évben. A csoport célja, hogy a tökéletlen hangokból, felhangokból próbáljanak erényt kovácsolni, új meglepő hangzásvilágot kialakítani. A program során a résztvevők megismerhetik a különleges hangkeltő eszközöket, ki is próbálhatják, valamint a Karmesterjáték keretében vezényelhetik is a zenekart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában