autizmus

2019.09.21. 10:02

A Léleksegítő Alapítvány Kék Madár Szülőklubja ismeretátadó sorozatot indít Tatabányán

Csodás dolgok történhetnek! címmel szemléletformáló kisfilmmel indult a Puskin Művelődési Házban a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány keretein belül működő Kék Madár Szülőklub által szervezett sajtótájékoztató.

Kemma.hu

Csodás dolgok történhetnek! címmel szemléletformáló kisfilmmel indult a Kék Madár Szülőklub által szervezett sajtótájékoztatója.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Sugár Gabriella, a szülőklub alapítója, felvezetőjében elmondta: az alapítvány több sikeres pályázatot nyújtott be a Tatabányai Helyi Közösséghez. A projektek mindegyike az autisták vagy más különlegességgel élők életkörülményeinek javítását segíti. A városban csaknem tízmillió forint szolgálja majd azt a missziót, hogy e különlegességgel élők gondolkodása minél szélesebb körben váljon ismertté. Az első pályázat workshopokról és ismeretátadó előadásokról szól szülőknek és pedagógusoknak.

Péntek Szilveszter, az alapítvány elnöke kiemelte: az alapítvány jövőre ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját. A születésnapi programsorozatot a város jelentős összeggel támogatja. Hozzátette: a Kék Madár Szülőklub csatlakozásával új lendületet kapott az alapítvány.

Schmidt Csaba polgármester megköszönte a Léleksegítő Alapítványnak, hogy felkarolta a Kék Madár Szülőklub kezdeményezéseit. Mint mondta, az új vállalás tovább színesíti azt a missziót, amelyet eddig is végzett az alapítvány a különlegességgel élők segítésében. Hozzátette: fontos, hogy minden gyermek számára a saját képességeinek megfelelő környezetet tudjanak létrehozni. Ezt szolgálja az Éltes Mátyás EGYMI-ben elindított új óvodai csoport, és a Móra Ferenc Általános Iskolában életre hívott felmenő rendszerű képzés autista gyermekeknek.

A rendezvényen részt vett az Autisták Országos Szövetségének alelnöke, Brokés Judit is, aki kiemelte: csaknem kilencven helyi tagszervezetük van, de kevés az olyan aktív, mint a tatabányai, ahol a pedagógusokkal is remek kapcsolatot alakítottak ki. Kiemelte: az elfogadás alapja a megértés, ennek pedig a tudás. Ebben próbál segíteni ez a projekt.

A Puskinban lévő NépmesePontban a szülőklub már elindult, a képzéssorozat a pedagógusoknak pedig jövő héten csütörtökön 13 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában