hagyományteremtés

2019.08.19. 12:48

Társasházi Pikniken kovácsolták szorosabbá a lakóközösséget a tataiak

Az első Társasházi Piknikre sokan látogattak ki Tatán, ahol lecsófőző verseny, koncert és borkóstoló, a kicsiket pedig ugrálóvár, arc- és testfestés várta.

Kemma.hu

Az első Társasházi Piknikre sokan látogattak ki Tatán, ahol lecsófőző verseny, koncert és borkóstoló, a kicsiket pedig ugrálóvár, arc- és testfestés várta.

Forrás: Tata.hu

Első alkalommal került megrendezésre Tatán augusztus 18-án vasárnap az első Társasházi Piknik a Kazincbarcikai utcai játszótér mellett. Az eseményre sokan látogattak ki, hogy közösség és hagyományteremtő jelleggel kicsit közelebb kerüljön egymáshoz a lakóközösség.

A délutáni eseménysor izgalmas lecsófőző versennyel vette kezdetét. A csapatok nagy elszántsággal vették birtokba a főzőállásokat és aprították a zöldségeket a jó magyaros étel elkészítéséhez. A kilátogatók megkóstolhatták a gasztronómiai alkotásokat és koncerteken is részt vehettek valamint a legkisebbek is megtalálhatták szórakozási lehetőségeiket.

A benevezett csapatok nagy elánnal vetették bele magukat a főzésbe (Fotó: Tata.hu)

Purgel Zoltán a körzet önkormányzati képviselője az eseményen elmondta, régóta tervben volt már, egy olyan rendezvény megszervezése, amely lehetőséget nyújt a lakótelepen élők számára egy családiasabb találkozásra. A Társasházi Pikniket a jövőben minden évben szeretnék megrendezni, mert fontos, hogy az ott élő közösségek közelebbről is megismerhessék egymást és időt tudjanak szánni a találkozásra, közösségük erősítésére – írja a tata.hu.

A pikniken Michl József polgármester úgy nyilatkozott: – szép hagyományai vannak a városban annak, hogy a tataiak kisebb közösségei összejönnek, találkoznak egy-egy alkalommal. Számos utca szervez a lakói számára évről-évre visszatérő közösségi találkozókat, és örömteli, hogy a társasházakban élők is igénylik ezt, szívesen vannak együtt, és töltenek időt közösen a szabadban.

Michl József polgármester is meglátogatta a főzőcsapatokat (Fotó: Tata.hu)

Az I. Társasházi Piknik programjában szerepelt lecsófőző verseny, koncertet adott a Helló Pisti zenekar, borkóstolóval készült a Stróbl pincészet, de az érdeklődők egyéb helyi termékeket is kóstolhattak, míg a gyerekeket ugráló vár, arc- és testfestés várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában