szavazás

2019.08.05. 11:09

A legtöbben keményen fellépnének az autópályák tréleres ámokfutói ellen

Nem csak szabálytalanok, hanem életveszélyesek is a magyar autópályákon áthaladó külföldi rendszámú járművek, amelyek tréleres szerelvényeket vontatnak.

Kemma.hu

Aki járművet vezet, biztosan találkozott már előtte billegő, kilengő karambolozott vagy éppen ép kocsikat szállító utánfutókkal.

Forrás: police.hu

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az M1-es autópályán a megyei rendőr-főkapitányság járőrei éppen egy roncs állapotú autókat szállító járművet kapcsolt le. Tis is biztos többször találkoztatok már az autópályán bolgár, román, ukrán, netán moldáv rendszámú autókkal, amelyek púposra pakolt utánfutókat vontattak maguk után. Ezek a szerelvények szakmailag, műszakilag és közlekedésbiztonsági szempontból egyaránt életveszélyesek.

Legutóbbi szavazásunk során ezzel kapcsolatban tettünk fel nektek kérdést és arra voltunk kíváncsiak, hogy ti miként vélekedtek a hasonló esetekről. A válaszadók majdnem fele (47 százalék) gondolja úgy, hogy már a határon elejét kéne venni, az ilyen szabálytalan eseteknek és be sem szabadna engedni az ilyen sofőröket az országba.

Szintén sokan gondoltátok úgy, hogy ezeket az autókat ki kéne tiltani az autópályákról (23 százalék) hiszen így is rengeteg kamion közlekedik az utakon és azok sem minden esetben szabályosan és a legbiztonságosabban. Hasonlóan sokan (21 százalék) választotta azt a lehetőséget, hogy ilyen helyzetben a sofőr büntetendő, akiknek a pályára történő felhajtás után el kell venni a jogosítványukat. A szavazók közül kevesen (9 százalék) nem vezet autópályán, így kevésbé érzik át a veszélyes szituációkat.

[eweb-voting id="1687050"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában