kölyök

2019.08.11. 22:36

Kengurut videóztak le Tata közelében

Olvasónk, Varga Péter kerékpározás közben Naszály és Dunaalmás között találkozott a sovány, valószínűleg még kölyök kenguruval.

Szűr Annamária

Tata környékén kerékpározott egy barátjával Varga Péter, amikor Naszály és Dunaalmás között, egy földes úton nem mindennapi találkozásban volt részük: a bozótból kiugrott eléjük egy kenguru, majd az út túloldalán szélsebesen el is tűnt. Szerencsére az akciókamerája is rögzítette a kis erszényest, a felvételt pedig megosztotta velünk.

Péter elmondta, hogy amikor otthon visszanézte a felvételt, ledöbbent. Úgy véli, hogy biztosan fiatal példánnyal találkoztak. A nagyon soványnak tűnő kenguru egy mezei nyúlnál nagyobb volt.

Érdekes egybeesés, hogy egy budai hotelből júniusban eltűnt két kölyök Bennett-kenguru, egy albínó hím és egy barna nőstény, a szálloda tulajdonosa pedig kizárta a szökést, és inkább lopást sejtettek az eset mögött. A vörösnyakú, más néven Bennett-kenguru az ausztrál régióban élő több mint hetven kengurufaj közül a középnagy termetűek közé tartozik. A kifejlett állatok testtömege 13 és 20 kiló között szokott lenni. A felnőtt példányok fej-törzs hossza legfeljebb 90 centi, a farokhossz pedig 65-90 centi között változik. Hazánkban ez a faj a leggyakrabban tartott kenguru.

A közelmúltban Somogy megyét tartotta izgalomban egy először egyedül, majd párjával megszökő kenguru. Skippy előbb Igalig szökött Bonnyáról, ami körülbelül 10 kilométeres távolság, majd Meggyvel, a párjával a szomszéd telekig. Gazdái úgy döntöttek, nagyobb biztonságban lesz a Bőszénfai Szarvasfarmon, ahol több fajtársuk is él.

Varga Péter videójának végén lassítva is megnézhetik a Naszály és Dunaalmás között vasárnap látott kengurut:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában