a herkulessel kezdődött

2019.07.28. 11:30

Hollywood sztárja lehet a tatai színész, aki úgy néz ki, mint egy szuperhős

Hat évvel ezelőtt vett részt az első válogatón. Dwayne Johnson főszereplésével Magyarországon forgatott filmbe kerestek statisztákat. A tömegből azonban hamar kiemelték a magas és feltűnően izmos Német Ádámot. A tatai fiatalember azóta Hollywoodba költözött, ott próbálja filmes karrierjét építeni.

Sugár Gabi

Német Ádám főszerepet kapott Hollywoodban, a film pedig újabb kapukat nyithat meg a feltűnően magas és izmos fiatalember előtt.

Forrás: imdb.com

A harmincnégy éves fiatalember feltűnő testalkata miatt több száz katonát alakító statiszta között is kitűnt a tömegből. Ez indította el filmes karrierjét 2013-ban, amikor a Dwayne Johnson főszereplésével Magyarországon forgatott filmben, a Herkulesben feltűnt. Komoly felkészítés előzte meg a tömegjelenetet, ám már az első napon odalépett hozzá egy férfi, aki magassága és testalkata miatt új szerepet ajánlott neki: ő lehetett a királyt alakító főszereplő egyik testőre.

A forgatás, a filmkészítés nagyon megtetszett Ádámnak, és úgy vélte, ha hazánkban felfigyelnek rá az amerikai filmkészítők, akkor talán Amerikában még több lehetősége lesz különlegesen kimunkált izmaival és magasságával az érvényesülésre. Néhány évig még itthonról próbálkozott, rengeteg magyar és külföldi reklámfilmben, kisebb szerepekben lehetett találkozni vele. A Barátok közt mellett például láthattuk a Magán­nyomozók című hazai dokureality-sorozatban. Másfél éve aztán elköltözött Hollywoodba.

– Többnyire szuperhőst, katonát, harcost alakítok a karakterem miatt – meséli a fiatalember. Most azonban a továbblépéshez speciális okiratokra lenne szüksége, hogy a jelenlegi színészvízumát zöldkártyára tudja váltani. Ennek megszerzéséhez bizonyítania kell, hogy szerepelt már filmekben Magyarországon és külföldön is.

Érdekességek

Az imdb filmes adatbázis szerint különös ismertetőjegye a magassága, a szuperhős-kinézete, izmos testfelépítése és a szeme színe. Szintén itt olvasható róla az, hogy nagy álma, hogy egy szuperhős bőrébe bújjon.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Adam Nemet (@adam_nemet) által megosztott bejegyzés,

Nemrég főszerepet kapott egy amerikai moziban, amelyet a California-i Barstow nevű településen és a körülötte lévő sivatagban, nagyjából félúton Los Angeles és Las Vegas között forgattak. Ádám a gonosz főszereplőt, a sivatag őrzőjét, a hóhért – Executionert – alakítja a Road head című amerikai horror vígjátékban.

A történet egy baráti társaság sivatagi kirándulásáról szól, mely hamar pokollá válik, amikor összetalálkoznak egy, a sivatagban élő gyilkos szekta tagjaival.

– Több órányi kaszkadőrfelkészítő edzés előzte meg a forgatást, hogy a többi szereplővel együtt begyakoroljuk a különböző harci jeleneteket – meséli Ádám. – Kardozás, földharc, autóban verekedés, különböző esések, nem volt könnyű.

A forgatást megnehezítette a folyamatos 40-42 fokos meleg, és a szél, mely miatt bizonyos jeleneteket meg is kellett változtatniuk a készítőknek.

Németh Ádám megjelenésére felfigyeltek Hollywoodban is (Fotó: imdb.com)

Magyarok az álomgyárban

Az amerikai mozi klasszikus korszakában a filmbirodalmak alapítói mellett a mozgóképkészítés szinte minden szegmensében találunk magyart. Az 1920-as években érkezett az első hullám Hollywoodba. Korda Sándornak, Kertész Mihálynak, Várkonyi Mihálynak az első állomása Bécs volt, míg mások Berlin, München, Párizs vagy London érintésével kerültek az álomgyárba. A magyar emigráció következő hulláma a második világháború idején, majd az 1956-os forradalmat követően telepedett le Los Angelesben. Több tucat magyar Oscar-díj és Hollywood Boulevard-i magyar csillag bizonyítja hazánk sikerét a film­iparban is. A Drakulát alakító Lugosi Béla, vagy Harry Houdini, a közelmúltból pedig Andy Vajna, Joe Esterhas, Koltai Lajos, vagy éppen Ragály Elemér. Megvetette lábát Hollywoodban Marozsán Erika és Osvárt Andrea is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában