kikapcs

2019.06.18. 14:04

Bőven jutott mindenkinek a „folyékony kenyérből” a Tatabányai Sörfesztiválon

A rekkenő hőség sem szegte kedvét a városlakóknak, rengetegen látogattak ki az elmúlt hétvégén a 7. Tatabányai Sörfesztiválra. Folyékony kenyér és jókedv mindenkinek jutott bőséggel.

Várvizi Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A 7. Tatabányai Sörfesztiválon a sör mellett a jó zenékről és a jó hangulatról is gondoskodtak a szervezők. Bár Majka nem sokkal a buli előtt betegsége miatt lemondta a fellépést, a nagyérdemű nem maradt zene nélkül. Fellépett többek között Tatabánya ifjú gitárhőse, Bartal Dani és a Fish! zenekar, a Bikini, a Hooligans, illetve a Kowalsky meg a Vega is.

– Szia! Adhatok egy szórólapot? – kérdezte e sorok írójától szombat délután egy ifjú hölgy. Igenlő válaszomat követően a kezemben landolt egy kedvezményes kupon, gluténmentes, szénhidrátcsökkentett ételekre. Kételkedni azonban ennek ellenére sem volt okom abban, hogy jó helyen járok, mivel a sörökből zavarba ejtően nagy volt a felhozatal. Belga vagy árpa, világos, kézműves, avagy barna, meggyes vagy áfonyás (utóbbit a munka végeztével magam is megkóstoltam és nem kellett csalódnom) – mindenki megtalálhatta a kedvére valót.

Így volt ezzel Csákvári Péter is. A fiatalember barátaival jött ki a fesztiválra, természetesen egy pohár nedű volt előtte az asztalán.

– A jó sört szeretem! Jöhet a barna, a búza, de az IPA és a bajor is – szögezte le, hozzátéve: elégedett a tatabányai kínálattal.

Egy másik asztalnál két decens úr ült, előttük azonban nem sorakoztak italok. Mint megtudtuk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei ellenőrizték az árusokat, hogy minden szabályszerűen zajlik-e. Ezt firtató kérdésemre a „hellyel-közzel igen” választ kaptam.

Továbbmenve az izomerőt is próbára lehetett tenni, az egyik üzem az általa gyártott gumiabroncsokból hozott a fesztiválra, hogy ki-ki megemelhesse és a magasba tarthassa. Egy lányka alig volt nagyobb, mint az abroncs, mégis magától értetődő természetességgel emelte fel a kerékgumit. A jelenetet Szegedi Istvánné is figyelte, a hölgy éppen egy jó pohár sört kortyolgatott.

– Nálam a világos a favorit – mondta lapunknak, hangsúlyozva, hogy megtalálta a kedvére való italt.

Utóbbiakról mások mellett Szabó Csaba is gondoskodott, aki csapatával együtt Diósgyőrből érkezett a fesztiválra.

– Öt éve árusítunk a tatabányai rendezvényen. A kánikulában leginkább a gyümölcsös sörök, a meggy, az áfonya és a birsalma fogynak – mondta, miközben mögöttem már álltak sorba egy jófajta italért.

Sörök, fröccsök, pecsenye, lángos, zene, jó hangulat – minden adott volt, ami egy kellemes szombathoz kell, ezen a napon egyedül a gluténmentes csemegék maradtak ki az életemből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában