túrázók

2019.04.27. 20:00

A Gerecse 50 túrázóit a rossz idő sem tántorította el

Hat óra tájékán már kevesebb, mint ezren voltak úton az ország legnépszerűbb teljesítménytúráján, a Gerecse 50-en. A túrázók természetesen oklevelet is kaptak.

Benke K.

A Gerecse 50 túrázóit a felhős-viharos időjárás sem tántoríthatta el attól, hogy bakancsot ragadjanak. Kígyózó sorokban indultak meg korán reggel, hogy teljesítsék az 50, a 30, a 20, valamint a 10 kilométeres távot. Délután fél öt környékén a 6481 indulóból kicsit több mint 1700-an voltak úton, ebből legtöbben, közel 1500-an a leghosszabb távon rótták még a kilométereket.

A 30 kilométeres távról mindösszesen 79 emberre vártak még az 1550 összindulóból, és 103-ra a 20 kilométeres távon az 1615 fős indulótáborból. A legrövidebb 10 kilométeres szakaszon kevesebb, mint 50 ember volt úton fél öt tájékán.

A résztvevők az Agora előtti területen gyülekeztek, ami egyben az indulópont is volt, ezért itt már korábban lezárták az utat a rendezvény apropóján. A távot sikeresen teljesítők a felállított sátorban vehették át oklevelüket. A fáradt túrázók padokon, fűben, aszfalton pihentek meg a kimerítő gyaloglás után.

A Gerecse 50 hivatalos Facebook oldalán egy posztot is megosztottak nemrég, amiből kiderült, hogy még körülbelül 900 ember volt úton a Gerecse erdőiben, Tatabánya utcáin este hat tájékán. Ekkor már a túrázok és a szervezők nagy örömére a nap is kisütött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában