jótékonyság

2019.04.26. 11:30

60 ezer forintot gyűjtöttek a kutyusoknak komáromi autósok

Két különleges autóstalálkozót is tartottak a napokban megyénkben. Tatabányán az Opel szerelmesei gyűltek össze, míg Komáromban a menhelyen élő állatoknak gyűjtöttek tápot, takarókat.

Kemma.hu

Ilyen muzeális darabokat is megcsodálhattak a találkozón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szabó Klaudia

Tatabányán a Pálfi Péter vezette DreamTeam Garage szervezte Opel A-találkozó elsődleges célja az volt, hogy összehozzák azokat, akik rajonganak az Opel Corsa A-kért. Péter lapunknak elmondta, először unokatestvérének volt Corsája, ekkor szeretett bele a típusba.

– Kevesen vagyunk, de próbáljuk tartani a kapcsolatot – fogalmazott Pálfi Péter. – Ha jól sikerül, nyáron szeretnénk megismételni a találkozást, valamint szezonzárót is tervezek.

Péter arról is beszélt, az autó a hobbija: nem szereti, ha más dolgozik rajta a szervizben, így ő „bütyköli” járművét a garázsában.

A Corsa szerelmese, Pálfi Péter otthon is bütykölget (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Komáromban márkafüggetlen jótékonysági autós találkozót szervezett a Ghost Garage csapata, hogy segítse a Rex Állatvédő Egyesületet. Az autósok szívükön viselik az árva kutyák és macskák sorsát, így reggeltől egészen késő délutánig várták az adományokat a komáromi Tesco parkolóban.

Ilyen muzeális darabokat is megcsodálhattak a találkozón (Fotó: Szabó Klaudia / 24 Óra)

Kutyatápot, macskaeledelt, játékokat, tisztítószereket, pokrócokat és takarókat gyűjtöttek, emellett készpénzt is elfogadtak az állatok orvosi és gyógyszeres ellátására. Tiborcz István, a rendezvény szervezője megosztotta lapunkkal, hogy egy hasonló győri rendezvény ihlette meg őt, és úgy gondolta, ez Komáromban is megvalósítható lenne.

A márkafüggetlen találkozó nemes célt szolgált (Fotó: Szabó Klaudia / 24 Óra)

A helyszínen az állatvédő egyesület is képviseltette magát, így az adományokat közvetlenül nekik tudták átadni a jótékonykodók. Mint megtudtuk, a rendezvényen csaknem nyolcszáz kilogrammnyi állateledel és hatvanezer forint gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában