bejelentés

2019.02.11. 10:12

Végre megszépülhet a tatai nagytemplom

Bencsik János a Facebook-oldalán jelentette be a legfrissebb híreket a leromlott állapotú Szent Kereszt Plébániatemplommal kapcsolatban.

Kemma.hu

Ezt látni kell: női energiák egyesültek Tatán a néptánc által

Fotó: Dallos István/24 Óra

A térség országgyűlési képviselője arról írt, hogy ha minden úgy fog alakulni, ahogy az a „nagykönyvben” meg van írva, akkor már az idei esztendőben megkezdődhet a Fellner Jakab által tervezett, és az Esterházy-család támogatásával megépített műemléktemplom felújítása.

A politikus hozzátette: A központi költségvetés támogatásával megvalósuló restaurálás részét képezi a teljes homlokzat felújítása, a tetőszerkezet megerősítése, továbbá a teljes belső villamossági rendszer (világítás, fűtés, hangosítás) korszerűsítése.

A nagytemplom sorsa sokakat és hosszú ideje érdekel, ugyanis immár évek óta igen leromlott állapotban van, olyannyira, hogy belépni is csak egy oldalsó kisajtón lehet már hosszú ideje a lehulló vakolatdarabok miatt. 2016-ban mi is írtunk róla, hogy a hívek biztonsága érdekében készítették el a templom oldalsó bejáratához a biztonsági bejáratot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában