sikerek

2019.02.28. 20:00

Legjobb sportolóit díjazta Nyergesújfalu

Sikeres volt a nyergesi önkormányzat hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Nyergesújfalui Sportgálája.

Fenyvesi Károly

Sánta Ferenc veszi át az oklevelet Ridly Istvántól és Mihelik Magdolnától

Forrás: 24 Óra

Fotó: T. Z.

A hagyományteremtés szándékával rendezte meg az önkormányzat az I. Nyergesújfalui Sportgálát. Mihelik Magdolna polgármester köszöntötte az eseményre érkezetteket, majd Ridly István, az önkormányzat szakbizottsági elnöke osztotta meg gondolatait a vendégekkel.

Az Eternit Építők Sportegyesület Sánta Ferenc edzőt, a Futa­nyerges Sportegyesület, a sportágat népszerűsítő munkájáért, Kriván Juditot jelölte okleveles elismerésre.

A Zoltek Kajak-kenu Sportegyesület által javasolt díjazottak között volt a jelenleg a magyar válogatottal Szingapúrban edzőtáborozó, a napjainkban már az UTE színeiben lapátoló, EB- ezüstérmes Kiss Blanka, a Graboplaszt Győr színeiben versenyző, váltóban magyar bajnok Mohácsi Réka.

Még három kajakos magyar bajnok neve hangzott el: Ballabás Ábel, Papp Flórián, Vincze Gergő. A Beerfort Kick-box Sport­egyesület díjazott hatosában magyar bajnokok, vb-érmesek is kaptak tapsot a sportgálán: Tóth Vanessza, Schmidt Zsófia, Bali Patrik, Schreich Réka, Bali Rajmund, Didenko Alexander.

A Nyergesújfalu Sport­egyesület focistái közül díjazott lett Katona Vanda, a magyar U17-es korosztályos magyar válogatott tagja, illetve az az U19-es korosztályú csapat, amely a 2016/17-es bajnoki évad kezdetétől veretlen maradt a sportgála napjáig.

Sánta Ferenc veszi át az oklevelet Ridly Istvántól és Mihelik Magdolnától
(Fotó: T. Z. / 24 Óra)

A város sikeres sportágának számító íjászat fiatal versenyzőjeként díjazott lett Tiba Fanni, illetve a sportág hazai legendája, Hack Antal, aki az elmúlt év decemberében sportolói, edzői, tudományos munkája elismeréseként a Magyar Edzők Társasága örökös tiszteletbeli tagja lett.

A tekések közül oklevelet kapott ifj. Hergéth János és Fülöp Dániel. Jutott az elismerő szavakból a helyi természetjáró szakosztály oszlopos tagjának, Fleith Péternének, illetve a sakkszakosztály két bástyájának, Kiss Istvánnak, illetve Balázs Andrásnak.

Bowlingoztak, gokartoztak, síztek is

A sportos találkozón a díjazottak első körében azon nyergesújfaluiak neve hangzott el, akik napjainkban már nem helyi egyesületben sportolnak, illetve egyéni indulóként értek el sikereket. Lapunkban is írtunk korábban például Soós Sándor kétszeres szerv­átültetett bowlingvilágbajnokról, aki a gála időpontjában a következő vb-jére készült Szegeden.

Magyarország legjobb gyermek gokartosa, Krepcsik Áron hazánkat képviselhette a brazíliai világbajnokságon. Csernai Tibor síző a speciális olimpiai játékokon aranyérmes lett a szuperóriás műlesiklásban. Czap Zoltán vitorláskormányosként volt tagja a magyar tengeri nagyhajós bajnokság győztes egységének.

László Károly és Lászlóné Hornyai Piroska világbajnok lett a Dél-Koreában rendezett rádiós tájfutó világbajnokságon. A teniszező Kurdi Dóra párosban országos bajnoki bronzérmes helyen végzett, sikert sikerre halmozott két ultrafutó, Molnár Péter és Lakatosné Varga Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában