jótékonysági licit

2019.02.11. 09:09

Február 14. nemcsak a szerelmesek, hanem Ábris napja is lehet

Valentin-napi licit indult Béry-Januskó Ábris, a gerincvelői izomsorvadással (SMA) született szárligeti kisfiú javára.

Sz. Sz.

Valentin napi licit indult Béry-Januskó Ábris, a gerincvelői izomsorvadással (SMA) született szárligeti kisfiú javára.

Forrás: Beküldött fotó

Ábrisnál nyolc hónapos korában diagnosztizálták a súlyos betegséget, amire akkor Magyarországon még nem volt gyógykezelés, így a kisfiúnál Belgiumban kezdtek meg egy speciális és nagyon drága injekciókúrát. Ahhoz, hogy a kisfiú bejusson a programba, szükség volt a rengeteg támogató és adományozó segítségére, akik összegyűjtötték a kezelések árát.

Tavaly már itthon is elérhetővé vált a készítmény, azóta Ábrisnak már nem kell külföldre utazni, hogy megkaphassa a gyógyszert, amire egész életében szüksége lesz. Emellett folyamatosan jár gyógytornászhoz, és egy SMA-s betegekre szakosodott fizioterapeutához Olaszországba, akik bámulatos eredményt értek el az immár két és fél éves kisfiúnál: Ábris kerekesszékével ügyesen, önállóan közlekedik, egy állító szerkezet segítségével pedig már képes lábra állni.

A gyermeket egyedül nevelő édesanyának, Flórának minden támogatásra szükség van, hogy biztosítani tudja kisfia számára ezeket a nagyon drága, személyre szabott gyógyászati segédeszközöket.

– Lehet, hogy Ábris hamarosan megtanul lépegetni, sőt az sem kizárt, hogy egyszer talán járni fog – mondta el Flóra.

Valentin nap alkalmából az édesanya licitet szervezett, amihez igazán nagylelkű felajánlások érkeztek.

– Gyönyörű ékszerekre, romantikus vacsorára, masszázsra, családi vagy páros fotózásra, hétvégi kikapcsolódásra Egerben, borválogatásra és még számos különleges ajándékra tehetnek ajánlatot az érdeklődők – árulta el Flóra.

Licitálni február 12-ig Ábris Facebook-oldalán lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában