menhely

2019.01.28. 17:30

Egyetlen labdával bearanyozhatja az árva rexes kutyák és macskák napját

A komáromi Rex Állatvédő Egyesület az elmúlt évet sikeresen zárta, megannyi cicát és kutyát sikerült örökbe adnia.

Sz. K.

Forrás: Rex Komáromi Állatvédő Egyesület Facebook oldal

A komáromi Rex Állatvédő Egyesület a 2018-as évet pozitívan zárta, hiszen összesen száznyolc kutyust és huszonkilenc cicát sikerült örökbe adnia.

Mint elmondták, nagyjából hatvanöt az átlagos létszám, akiket folyamatosan gondoznak. Az elmúlt évben több rendezvényt is szerveztek, ahol sikerrel találtak újabb és újabb gazdikat a kutyusoknak, cicusoknak.

Mandel Géza, az egyesület elnöke elmondta, hogy az eseményeken az állatok örökbefogadásának esélye is megnövekszik, illetve ekkor adománygyűjtésre is nagyobb lehetőségük van. Jelenleg labdákat gyűjtenek, hiszen a menhelyi kutyák nagyon szeretnek labdázni és hozzászoktak a játékhoz, ugyanakkor ezek a labdák gyorsan tönkremennek, szétrágják őket és elhasználódnak, így ezek pótlására mindig szükség van.

Az elmúlt év az egyesület számára azonban vitathatatlanul tele volt nehézségekkel is. Többek között beszámoltak egy állatkínzásról, amelyben a rendőrség segítségét kérte az egyesület. Az esetben két" target="_blank" rel="noopener nofollow"> láncra vert kutyust találtak Nagyigmándon. Az egyik állat nyakán komoly sérüléseket okozott a lánc. A rendőrség segítségével sikerült elkobozni a két kutyát, ezután az egyesület megtett mindent, hogy segíthessen az állatoknak a testi-lelki felépülésben.

Mandel Géza elmondta, hogy jellemzően a falusias jellegű településeken történnek nagyobb számban az ilyen rettentő esetek. Hozzátette, hogy ha rossz állattartást észlelünk a környezetünkben, feltétlenül értesítsük az állatvédelmi hatóságokat, vagy súlyosabb esetnél akár a rendőrséget.

Az egyesület folyamatosan várja a leendő gazdikat ebben az évben is és szívesen fogadja a labdákat és az adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában