filmklub

2019.01.22. 17:34

Népszerű lett az esztergomi Cseh Kettő

Az esztergomi Kaleidoszkóp Házban már évek óta követik egymást a tematikus filmklubok.

P. Z.

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A tematikus filmklubokat Eckl Kata és Nagy Detti, a ház animátorai szerveznek. Két éve a „Második nem”, majd a „Klíma” filmklub sorozatai várták az érdeklődőket.

A vízivárosi Kaleidoszkóp Ház, mely amolyan alternatív művelődési ház, nyáron az intézmény udvarán, télen pedig a bisztrójában várja a filmek rajongóit.

Az NKA által támogatott vetítések mostani, aktuális szériája a Cseh Kettő nevet viseli, tavaly novemberben indult. A cseh és szlovák, illetve csehszlovák alkotásokat felvonultató filmklub a Felvidékről és a helyből érkező vendégek körében is népszerű.

A vetítések után átbeszélik a tapasztalataikat (Fotó: P. Z. / 24 Óra)

A hatrészesre tervezett sorozat most tovább folytatódik, a Cseh Kettő szériában január huszonnegyedikén este hét órától A munka korlátait című dokumentumfilm, február hetedikén fél héttől a Milos Forman rendezte Amadeus című filmje lesz látható.

A folytatásban a Tűz van babám és az Éjszaka gyémántjai lesz műsoron. Bővebb infó a Kaleidoszkóp Filmklub facebook oldalon kapható.

Filmvetítés a klubban (Fotó: P. Z. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában