rangos elismerések

2018.12.04. 20:37

Példaképeket díjazott Tatabánya a Szent Borbála napon

A tatabányai Jászai Mari Színházban tartották kedden a Szent Borbála Napi ünnepi közgyűlést, ahol többek között Díszpolgári címet is átadtak.

Sugár Gabi

Szabó György a díj átvételekor

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Jó szerencsét! köszöntéssel üdvözölte Schmidt Csaba polgármester a vendégeket, majd hangsúlyozta: a bányászokat, a város születését ünnepeljük ezen a napon.

Kiemelte: rendkívül sok munka eredménye, hogy Tatabánya ma már egy sikeres város és büszkék lehetünk elődeinkre, és azokra is, akik ma is sokat tesznek városunk gyarapításáért. Az ünnepségen Szabó Ignác Díjat vehetett át emberséges munkájáért dr. Szalai Zsuzsanna, valamint betegei iránti elkötelezettsége miatt dr. Geiszlerhardt Gábor.

Tatabánya Város Díszpolgári Címet vehetett át áldozatos munkájának elismeréseként, magas szintű szakmai tevékenységéért Szabó György, jeles sportember.

Az ünnepségen Szabó Ignác Díjat vehetett át emberséges munkájáért dr. Szalai Zsuzsanna, valamint betegei iránti elkötelezettsége miatt dr. Geiszlerhardt Gábor. Dr. Szalai Zsuzsanna aktívan és lelkesen vett részt a szociális szféra napi munkájában. A Család és Gyermekjóléti Központban és a Mosolygós Gyermekekért Alapítványnál önkéntes munkával segít a rászorulókon. Részt vesz a Komárom-Esztergom Megyei Rákellenes Egyesület munkájában.

Dr. Geiszelhardt Gábor másfél évtizedig a városi Szociális Otthon orvosaként tevékenykedett. 2015-ben megkapta a Címzetes Főorvosi kitüntetést, és 2017-ben „Az Év Családorvosa a Kárpát-medencében” díjazottja lett.

Ezüst Turul Díjat vehetett át Kovácsné Hetényi Mária, a KPVDSZ Művelődési Ház Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint az egykori iskolaigazgató, Farkas Lászlóné, akinek a díját lánya, Farkas Krisztina vette át.

Kovácsné Hetényi Mária az elmúlt negyven évben népművelők, kulturális menedzserek mentoraként segített fiataloknak a hivatás szépségének megismertetésében. Az Agora Fórum elnöke. Korábban Tatabánya Kultúrájáért díjat kapott. 2008-ban Wlassics Gyula díjjal ismerték el munkáját, majd Tatabánya városa Évgyűrű díjat adományozott számára.

Farkas Lászlóné 1972-ben szakközépiskolai tanár lett Tatabányán, a Mikes Kelemen Szakközépiskolában, 1985-ben igazgató-helyettessé, majd az intézmény vezetőjévé választották. Igazgatósága alatt az általa vezetett szakközépiskola folyamatosan korszerűsödött és bővült. 1996-ban Molnár János díjat adományoztak neki.

Tatabánya Díszpolgára hetvenöt gólt szerzett

Szabó György 1965-ben lett a Tatabányai Bányász labdarúgója. Ötszáztíz alkalommal szerepelt a Bányász mezében az első osztályban, majd később öt éven át volt a csapat technikai vezetője. Tizennyolc éven keresztül örvendeztette játékával a tatabányai szurkolókat, mialatt jobbszélsőként és jobbhátvédként összesen 75 gólt szerzett az élvonalban. 1973-ban és 1974-ben Közép Európa Kupa győztes, emellett egyszeres válogatott. Példaértékű magatartásával a mai napig képviseli és adja tovább tudását. Olyan jeles kitüntetések birtokosa, mint a Fair Play díj, a Bányász Szolgálati Érdemérem, a 2001-ben neki ítélt Ezüst Turul díj, a Megyei Príma díj különdíjasa, valamint a 2014-ben megkapott Magyar Érdemrend Lovagkeresztje.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában