jótett

2018.11.02. 21:08

Több ezer árva erdélyi gyermeket támogatnak a Déva Gálával

Ismét Tatabányán rendezik meg a Déva Gálát ebben az évben tizenhatodik alkalommal. A szervezők kitettek magukért, a műsor a Jászai Mari Színházban lesz.

P. J.

Budapest, 2018. május 9. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes beszél az általa alapított, árva gyermekeket gondozó dévai Szent Ferenc Alapítvány és a 10 éves Jobb velünk a világ! programot szervezõ Nem Adom Fel Alapítvány sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben 2018. május 9-én. Közös jótékonysági koncertet rendez szeptember 13-án a dévai Szent Ferenc Alapítvány és a fogyatékos embereket támogató Nem Adom Fel Alapítvány. MTI Fotó: Soós Lajos

Ebben az esztendőben immáron tizenhatodik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen a Déva Gálát. A bevételből a Böjte Csaba atya által nevelt, gondozott mintegy 2400 árva erdélyi kisgyermeket támogatják.

A november 17-én este 6 órakor kezdődő műsoros programnak a Jászai Mari Színház – Népház ad otthont. A szervezők most is kitettek magukért, hiszen – már ez is a hagyomány része – ismét parádés „szereposztást” hoztak össze. A fellépők között található többek között a 45 éve alakult Muzsikás együttes és a Liszt-díjas Fülei Balázs, akik az Allegro Barbaro hangverseny-részlettel mutatkoznak be.

De színpadra áll Falusi Mariann és a Szabó család, a Csík zenekaros Szabó Attilával alkotott családi formációjukkal. Látványos műsornak ígérkezik a Duna Művészegyüttes tánckarának produkciója is. Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongorista és karmester, akinek a könyvéből Lovas Rozi, A mi kis falunk „teleregényből” ismert színésznő olvas fel részleteket.

A kötet bemutatását maga Vásáry Tamás kommentálja, miközben rendhagyó módon lehet kérdéseket is intézni a szerzőhöz. Hangulatos előadásnak ígérkezik Demenenív Mihály harmonikás, az első Virtuózok elnevezésű zenei tehetségkutató műsor különdíjasának produkciója, akinek vendége Tálas Áron jazz-zongorista, dobos és zeneszerző lesz.

Újszerű műsorszámként Prokl Violetta és Molnár Renáta művészi akrobata számmal rukkolnak elő. Hegedűn Tóth Eszter kíséri a bemutatót. A Bányász Ifjúsági és Bányász Kamara Táncegyüttesek vendégül látnak a színpadon húsz táncost, akik Déváról érkeznek, és a Bányász ifi együttessel közös produkcióval lépnek színre.

Címkék#Déva Gála

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában