testületi ülés

2018.11.28. 20:00

Új parkolókat alakítanak ki Tatán

A Tata környéki munkaerő-piaci helyzet is indokolja, hogy az önkormányzat munkásszálló építésére vállalkozzon az ipari parkban. Emellett a város vezetése több parkolóhely kialakítására kívánja ösztönözni a beruházókat, hogy javítson az ezen a téren kialakult áldatlan állapotokon.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A képzett munkaerő egyre inkább hiánycikk a városban is. Ezért a helyi ipari parkban, szinte az ország minden területéről érkezett szakembereket foglalkoztatnak. Sőt, még a határon túlról is igyekeznek ide csábítani a dolgozókat. Ezzel csak az a gond, hogy meglehetősen nehéz az alkalmazottak elhelyezése. Ennek az orvoslására keresik a megoldást a képviselő-testület tagjai is. Ez derült ki – egyebek mellett – a szerdai testületi ülésen.

Szűkebb hazánk több településéhez hasonlóan Tatán is problémát jelent az autók parkolása. Ez sem véletlen, hiszen csak az elmúlt néhány évben drasztikusan megemelkedett a városban a járművek száma. A városatyák ezért a település úgynevezett, központi vegyes területeire vonatkozóan az építési szabályzat módosítását fontolgatják. A rendelet megváltoztatásával a magán beruházókat is ösztönöznék minél több parkolóhely kialakítására. Különösen a társasházi övezetben.

A polgármester kiemelte, hogy az új bevásárlóközpont építése magával hozza ötszáz új parkoló létesítését is. Emellett a sportcsarnok térségében két ingatlant már megvásárolt az önkormányzat, hasonló, parkolóbővítési céllal. A kertvárosi Építők parkjában, valamint a Wass Albert utca környékén további száz „gépkocsimegállót” alakítanának ki. Megoldásként kínálkozik, néhány esetben, a térszint alatti „parkolóház” létesítése is.

További részletek a 24 Óra november 29-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában