jó tanulók

2018.11.12. 11:31

Öveges József tanulmányi ösztöndíjat vehetett át tíz tatai egyetemista

Tata ösztöndíjjal támogatja azokat az egyetemistákat, akik szorgalmasan teljesítenek tanulmányaikban. Az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjjal tovább motiválják a tanulókat.

P. J.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Az önkormányzat képviselő-testülete még áprilisban alkotta meg a tanulmányi ösztöndíjakról és adományozásukról szóló rendeletet. Pénteken a városháza dísztermében tíz, felsőoktatásban résztvevő fiatal vehette át az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjat. Az ösztöndíj olyan tatai állandó lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos felsőoktatásban tanuló hallgatónak adományozható, aki a díj adományozását megelőző tanév mindkét félévében „négyesnél” magasabb tanulmányi átlagot ért el, és még legalább egy tanéve hátra van tanulmányai befejezéséig.

Ösztöndíjban az idén a következők részesültek: Aros Flóra, Berbás Hanna, Csölley Martin, Haluska Lilla, Heitz Ferenc Dániel, Jakabovics Luca, Kiss Botond, Mészáros Anna, Mészáros Dániel és Petró Liza.

A díjodaítélést tanúsító dís­z­­­oklevél átvételétől kezdve a hallagató egy tanév, 10 hónapjára szóló ösztöndíjat kap, amelynek havi összege 12 ezer forint. A tíz egyetemistából öt a humán tudományok területén, öt pedig a természettudomány-műszaki szakterületen tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában