előrelépések

2018.11.04. 07:17

Neszmélyen beérnek a fejlesztések

A közelmúltban megtörtént a Neszmély Dunaradvánnyal összekötő kompátkelő tervzsűrizése, ezáltal ez az elképzelés még közelebb került a megvalósuláshoz.

P. J.

Közúti fejlesztések lesznek a településen

A Neszmélyi faluközpont rehabilitációja elnevezésű pályázatra elnyert mintegy 110 ezer eurós forrás kiegészítésére egy újabb, 15 ezer eurós összegre nyílt pályázási lehetőség. Időközben megújul a helyi Launai Miklós-iskolában a könyvtár padlószerkezete. Ez a „bibliotéka” tölti be a Duna-parti településen a falusi könyvtár szerepét is. A források előteremtéséből az oktatási intézmény vállalt oroszlánrészt. Az iskolához kapcsolódó hír még, hogy hétfőtől – a képviselő-testület döntése értelmében – új szolgáltató látja el az iskolában, az óvodában a közétkeztetési feladatokat.

A községben tovább folytatódik a veszélyes fák kivágásával kapcsolatos projekt, ezzel is biztonságosabbá téve a faluban a gyalogos és autós közlekedés. Janovics István polgármester örömmel számolt be arról is, hogy rekordot döntött az októberi nyitott pincék rendezvény látogatottsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában