hagyomány

2018.11.21. 18:04

Misszós tapasztalatról is hallhattak a szaléziak fórumán Péliföldszentkereszten

A szalézi munkatársak háromnapos, hagyományos éves fórumának az idén a közigazgatásilag Bajóthoz tartozó, festői szépségű kegyhely volt a helyszíne.

Fenyvesi K.

Forrás: beküldött kép

A szaleziak.hu információja szerint a péliföldszentkereszti találkozó szentmisével kezdődött, majd a közös vacsora után, Wierlné Kárász Tímea szalézi munkatárs indiai missziós tapasztalatairól osztotta meg élményeit a résztvevőkkel. A távoli világot idézve, tejjel készült fűszeres teával és indiai édességgel vendégelte meg társait. Az esti zsolozsma után a hagyományos, úgynevezett szalézi Jóéjszakátot Záhonyi Lajosné mondta az újpesti munkatársi csoportból.

A folytatásban a munkatársi csoportok területi képviselői közreadták a képzéssel kapcsolatos aktuális tapasztalataikat, illetve jelezték, hogyan készül csapatuk a 2020-as eucharisztikus kongresszusra. A délelőtt zárásaként három szalézi szerzetesnövendék, Kovács Sándor, Kővári László és Emmanuel Ilodigwe osztotta meg hivatásának eddigi nagyon izgalmas történetét a munkatársakkal. A napsütéses időben sokan elsétáltak a közeli lourdes-i barlanghoz, ellátogattak a rendi temetőbe az elhunyt szaléziak gondozott sírjaihoz.

Délután a nyitótéma a szalézi munkatársak ötödik, Rómában tartott világkongresszusa volt az eseményen alanyi jogon résztvevők szemszögéből. Árnyalta a képet Andrásfalvy János atya, aki egy kicsit más szemszögből osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

Az esti szentmisét Ábrahám Béla atya, a szalézi rend magyarországi tartományfőnöke mutatta be. A szertartás keretében lehetőség volt a munkatársi ígéretek megújítására. A felkínált lehetőséggel ezúttal tizenhárman éltek.

Címkék#szaléziak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában