támogatás

2018.11.25. 16:52

Ingyenes étkezést biztosít az önkormányzat Komáromban

Komáromban kiemelt figyelmet kapnak a rászorulók. Így többek között ingyenessé teszik a legkisebbeknek az étkezést, de a „nagyobbak„ sem szenvednek hiányt támogatásokból.

N. T.

Forrás: Shutterstock.com

Több fontos kérdésben is sürgősen dönteniük kellett a képviselőknek, ezért hívott össze november 21-es szerdára rendkívüli testületi ülést dr. Molnár Attila polgármester. A napirendi pontok közül kiemelkedett a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosítása, amelynél kiderült, hogy 2019. január 1-től újabb támogatást vezet be a városvezetés. A testület ugyanis döntött arról, hogy jövőre az intézményi gyermekétkeztetés minden komáromi bölcsődei ellátásban és óvodai nevelésben részesülő gyermek számára ingyenes lesz. Dr. Molnár Attila a napirendi pontnál elmondta, hogy az önkormányzat kiemelt feladatának tartja a városban élő családok támogatását.

– Az utóbbi években számos olyan intézkedést hozott a városvezetés, amelyek még inkább segítenek abban, hogy az itt élők közös otthonuknak tekinthessék Komáromot. Ilyen intézkedés volt többek között a friss házasok és az újszülött gyermekek családjainak támogatása, a kismamák és a diákok ingyenes utazása a helyi járatokon, a 70 éven felüliek szemétszállítási díjának átvállalása, továbbá bizonyos oltástípusok önkormányzati finanszírozása – emelte ki a polgármester.

A testület elé került továbbá a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj nyerteseiről szóló előterjesztés, a város településképi rendeletének elfogadása, valamint a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel kötött közszolgáltatási szerződés meghosszabbítása is. Az utóbbi napirendi pontnál az is kiderült, hogy jövőre sem lesz tarifaemelés a városi tömegközlekedésben.

Az önkormányzat emellett pályázatot írt ki a lakhatást biztosító és a helyi munkavállalást ösztönző „Esély otthon” projektben résztvevők támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában