felújítás

2018.11.19. 16:04

Így szépül meg a Kálvária-domb

Háromszázötvenmilliós fejlesztésből széleskörű megújulás várható a tatai Kálvária-dombon és környékén. Sajtótájékoztatón hangzottak el pontosabb tervek.

Petrik J.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében 350 milliós uniós támogatást nyert Tata városa a tatai Kőfaragó ház kézműves és aktív ökoturisztikai látogatóközpontként történő rehabilitációjára. Ennek a nagy projektnek része a Kálvária-domb környékének tájrendezése, a közlekedési lehetőségek kialakítása, és ezáltal egy egységes turisztikai termékcsomagként történő bemutatása. Ám a Kőfaragó ház – a közbeszerzés elhúzódása miatti – kálváriája még tart, holott mindenki a felújítás kezdetét várja.

Erről tartottak tájékoztatót a helyszínen november 19-én hétfőn, ahol a kivitelezők nevében Ercsey Áron, valamint Michl József polgármester és Bencsik János, országgyűlési képviselő számoltak be a munkálatokról a Kálvária-dombon. Ercsey Áron kiemelte, hogy a Kálvária-domb és környéke mellett a söréttorony udvara és belső részei is megújulnak. A látványosság része lesz egy napóra. A tervek szerint a kivitelezés az idén befejeződik.

Michl József, Tata polgármestere azt is megjegyezte: az önkormányzat feltett szándéka, hogy felújítsa a Fellner kápolnát, a Golgotát, valamint Tata építészeinek emléket állítson a söréttoronyban.

Ercsey Áron, Michl József és Bencsik János tartottak tájékoztatót (Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra)

További részleteket a 24 Óra november 20-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában