reménysugár

2018.11.14. 20:00

Örömhír: megkapja a gyógyszert az izomsorvadásos Danika

Jó hírt kaptunk Bazsó-Varga Beátától, az SMA2 típusú megbetegedésben szenvedő Dani édesanyjától: az állam támogatja a kisfiú kezelését, vagyis Dani megkapja a Spinraza gyógyszert, amely jelenleg az egyetlen, amellyel harcolhat az izomsorvadás ellen.

Sz. A.

sma dani

Fotó: Szűr Annamária/24 Óra

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a háromgyermekes Bazsó-Varga családnak új otthont kell találnia, mivel negyedik emeleti, hitellel terhelt lakásuk nem megfelelő ahhoz, hogy ahhoz, hogy felvegyék a harcot középső kisfiuk, Dani izomsorvadással kezdődő és teljes izombénulással végződő betegségével szemben, és hogy már kérték az OEP-től már kérték, hogy az állam finanszírozza az SMA 2-vel harcoló Dani számára a Spinraza gyógyszert, amely segíthet megállítani a kisfiú állapotának romlását. Az édesanya most jó hírt osztott meg velünk a majd' kétszázmillió forintos kezeléssel kapcsolatban.

Dani (piros kabátkában) és családja remek hírt kapott, de továbbra is új lakást kell találniuk a mostani helyett (Fotó: Szűr Annamária/24 Óra)

Megkapták a hivatalos értesítést, miszerint méltányossági kérelmüket elfogadta az egészségbiztosító, és hamarosan elkezdődhet a kezelés, amivel az Dani állapotának romlása megállítható. Pénteken már meg is kapja az első injekciót a kisfiú.

„Nagyon, nagyon hosszú út áll előttünk, rengeteg munkát kell belefektetnünk, és sosem adjuk fel a reményt, hogy Dani egyszer önállóan járhat... viszont most csak megéljük a pillanatot! Most csak boldogok vagyunk, mert a mi kis csodánk újabb lehetőséget kapott a fejlődésre!”

– mesélte boldogan az édesanya.

Támogatásukkal segíthetnek a családnak az élhetőbb otthon megteremtéseben. Ha segíteni szeretnének, adományaikat a következő bankszámlaszámra várják:

UniCredit Bank: 10918001-00000094-94150002 (Iban: HU75 1091 8001 0000 0094 9415 0002). Név: Bazsó Ádám (édesapa). A közleménybe írják be: Bazsó Dániel közjóléti célra szánt ajándék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában