projekt

2018.10.04. 11:11

Tehetséggondozó program indult a Kenderkében

Elindult a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola új projektje, amelyben a szövésen keresztül a résztvevő gyerekek élményszerű módon szerezhetnek új ismereteket, illetve rendszerezhetik történelmi-technikai tudásukat is többek között.

Kemma.hu

A program is igazi élménnyel indult, ahogy azt megtudtuk Hulinné Gyenizse Judit foglalkozásvezető-koordinátortól, ugyanis a diákok a a szilvásváradi Archeoparkban tettek látogatást. A tanév során a 60 órás programban a kreativitásukat használva fejlődnek és szereznek majd új ismereteket, miközben felfedezik a világot „Az újkőkorszaktól napjainkig, a szövésen át”.

A diákokat nem tanulmányi eredményeik alapján választották ki, a cél az volt, hogy a gyerekek szemlélete táguljon. A tervek szerint az EMMI támogatásával megvalósuló program végén kiállításon mutatják majd meg, hogy mennyiféle szövési technikát sajátítottak el, és mutatják meg, mi mindent tanultak.

Az archeoparki látogatás egy pillanata
Fotó: Beküldött
Címkék#kenderke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában