autizmus

2018.10.05. 12:09

Nagyot léptek Tatabányán azért, hogy az ovik és iskolák jobban megértsék az autistákat

Nagy érdeklődés kísérte a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskolában megszervezett autizmus workshopot.

Sugár Gabi

Forrás: mti

Több mint hatvan pedagógus részvételével zajlott a keddi szakmai program, melynek szervezője az autista szülőket összefogó tatabányai Támogató Szülőklub, a TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Központ és a Jókai-iskola volt. Az elmúlt időszakban az autista, Asperger-szindrómás kisgyermekek száma jelentősen megemelkedett az óvodákban, általános iskolákban, ezért fontos, hogy minél többet tudjanak meg a pedagógusok erről a különleges állapotról.

Őszi Tamásné gyógypedagógus, az Autizmus Alapítvány Általános Iskolájának igazgatója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar autizmus szakirányának oktatója beszélt a diagnózis utáni teendőkről, az együttműködés és tanulás lehetőségeiről. Kitért a személyre szabott ellátás gyakorlatára és a megjelent pedagógusok betekintést nyerhettek jól működő módszertani megoldásokba is. A szakmai délután után rendkívüli szülőklubon folytatódott a beszélgetés.

(Főoldali kép: Illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában