támogatás

2018.10.22. 06:45

Pályázati siker után fürdőztek a nyugdíjasok

Komáromtól Nyergesújfaluig együtt fejleszthetik a minőségi humán közszolgáltatásokat.

F. K.

Komáromtól Nyergesújfaluig együtt fejleszthetik a minőségi humán közszolgáltatásokat.

Forrás: Beküldött fotó

A komáromi önkormányzat vendégeként nyolcvanegy nyugdíjas tölthetett el egy remek hangulatú napot a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben. A csapat utazását két különbusszal oldották meg.

Érdeklődésünkre kiderült, hogy a fürdőzés lehetőségének hátterében egy izgalmas együttműködés áll. A Minőségi humán közszolgáltatások fejlesztése Komáromtól Nyergesújfaluig a Duna mentén című pályázattal konzorcium-vezetőként a komáromi önkormányzat 461 millió forintnyi olyan európai uniós támogatást nyert el, amelyet nem kell visszafizetni. A lehetőségre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) kínált lehetőséget.

A pályázat kiírói lehetséges célként jelölték meg képzések, műhelymunkák szervezését, egyéni fejlesztési tervek készítését, támogató, szakmai személyiségfejlesztő közreműködést, közösségi, egészségügyi akciók megvalósítását, eszközök beszerzését, közösségi terek felújítását.

A pályázaton sikeres csapat tagja volt a bajóti, a dunaalmási, a lábatlani, a nagysápi, a nyergesújfalui és a süttői önkormányzat, illetve a Szalézi Ifjúsági Mozgalom Egyesület és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.). A kft. közhasznú szervezet, célja a foglalkoztatás és a munkahelymegőrzés elősegítése, innovatív foglalkoztatási formák támogatása, a foglalkoztatást, a munkaerő-piaci integrációt szolgáló programok, projektek végrehajtása. Tevékenységükön keresztül mérhető módon kívánnak hozzájárulni a foglalkoztatás elősegítéséhez szükséges erőforrások fejlesztéséhez.

Főszereplők...

A Szalézi Ifjúsági Mozgalomért és tevékenységéért a Don Bosco Szent János által alapított két katolikus szerzetesrend egy-egy tagja a fő felelős, alakítói mindazok, akik a szalézi lelkiséget magukénak érzik. A mozgalom tevékenységeinek alakítói és főszereplői maguk a fiatalok. Ténykedéseik összehangolásában, az egyes jelenlétek közötti kapcsolat építésében, a mozgalomhoz való tartozás megerősítésében a koordinációt egy stáb biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában